fbpx

Over Ons

Siri Satya Yoga is een yoga en pilates studio met een persoonlijke aanpak. 

Over Ons

Siri Satya Yoga is een yoga en pilates studio met een persoonlijke aanpak. Wij leven, veranderen, groeien. Wij zien de wereld als een vloeiende stroom van momenten, stroom van energie, stroom van bewustzijn. Elk moment is bijzonder en telt mee, ook droevige en pijnlijke momenten. Elk moment is onvoorspelbaar en draagt het zaadje van verandering in zich. Dat zaadje heeft de potentie om op te bloeien tot een prachtige transformatie.

Wij geloven er in dat ieder mens over unieke veranderingscapaciteiten beschikt. Ons doel is helpen deze unieke capaciteiten van onze leerlingen aan te wakkeren, te ontwikkelen en ze leren plaatsen in de flow van hun eigen leven. Om dat te kunnen bereiken werken wij met bewustzijn. Bewust naar meer rust in het hoofd, contact met het lichaam, emotionele en mentale stabiliteit en leven vanuit intuïtie en ware zelf.

Wie is Siri Satya

Siri Satya

Ik ben Siri Satya (mijn moeder heeft mij Zlata genoemd). Als kind droomde ik dat ik ooit zou kunnen vliegen. Niet in een grote, mooie, comfortabele ijzeren doos maar vliegen zoals de vogels dat doen: mijn armen als vleugels spreiden, opstijgen, wind in het gezicht, de aarde wordt kleiner en ruimte groter, steeds hoger en hoger totdat de totale vrijheid en onbegrensdheid van de lucht mijn lijf opvult en ik, een klein deeltje van het universum mijn reis door de ruimte een tijd begin. Wellicht dat deze droom een onbewust streven van het kind dat ik was om de realiteit van een negatieve, scheldende en vechtende omgeving waar ik in ben opgegroeid te ontvluchten.
Toch realiseer ik me nu als volwassen vrouw dat deze droom zich in mijn leven heeft geresulteerd in een sterke behoefte om te zoeken naar de essentie van ‘mens’ zijn. Een behoefte om mijzelf, de mensen om mij heen te verheffen en te laten voelen dat er altijd een weg is uit een pijnlijke, gebonden en uitzichtloze situatie naar licht, vrij en zonnig zijn. Ik zoek graag naar de ware essentie, de ware betekenis van zijn in het moment maar ook in het leven.

Wie ben ik? Wat ben ik? Hoe zit ik in elkaar en wat is mijn essentie? Dat zijn de vragen die mij inspireren en aanmoedigen om op reis naar binnen te gaan. In 2007 ben ik voor het eerst yoga gaan doen. Daarvoor was ik geïnteresseerd in
sjamanisme en haalde ik kennis en inspiratie uit de boeken van Carlos Castaneda.

 

 

Ik was begonnen met Hatha Yoga en variaties daarvan zoals Astanga en Vinyasa Flow. Dat heeft mijn geholpen om mijzelf los te maken van de identiteit die in mij door de invloeden van buitenaf zich heeft gevormd. Ik werd me ervan bewust dat deze identiteit niet met mijn hart samengaat. Het los maken was een proces van een aantal jaren waarbij ik mijn hart opnieuw heb moeten leren kennen.
Op een bepaald moment voelde ik dat het tijd was om een nieuwe identiteit te vormen, een identiteit vanuit mijn hart. Op dat moment ben ik op het Kundalini Yoga pad gekomen. Kundalini Yoga heeft mij geaard en een krachtige basis gegeven voor het bouwen van mijn nieuwe identiteit. Dat heeft mij geholpen om mijn levenskracht en mijn hart met elkaar te verbinden.
Na het afronden van mijn eerste Kundalini Yoga opleiding ben ik in aanraking gekomen met Sat Nam Rasayan Healing. Vanuit het diepste van mijn wezen voelde ik me verbonden met Sat Nam Rasayan en ben ik het gaan leren en beoefenen.
Sinds anderhalf jaar leer ik de danskunst Bharat Natyam, een traditie van spirituele dans uit India. Deze traditie is sterk gelinkt met yoga. Het opent een nieuwe wereld op mijn pad van bewustwording. De mythen van oude India komen in mij tot leven via dans.

Wie ben ik nu? De onderstaande tekst heb ik ontvangen als toelichting op mijn naam:
“Siri Satya Kaur The sacres Princess-Lioness of God who experience the greatness of her soul through embracing her inner Truth”. Dat is mijn streven, dat wil ik graag zijn. Nu ben ik yogi, yoga teacher en healer in ontwikkeling. Ik bevind me dag in dag uit in een flow van verandering, de flow van het leven. De veranderlijkheid en onvoorspelbaarheid van deze flow probeer ik in volledige bewustwording te ontvangen in nederighied en met grote dankbaarheid. Ik leer steeds meer vanuit de ogen van mijn intuïtie om, om mij heen te kijken en handelen vanuit mijn ware zelf. Ik bezit stabiliteit, kracht, warmte en liefde om mijzelf en anderen te dragen en te laten rijzen in bewustzijn.
In de yoga tradities zoals ze in India worden doorgegeven, is het belangrijk om het yoga pad met steun van een teacher te bewandelen. De teacher was/is een levende link die de leerling verbindt met de kennis en ervaring van de traditie, die hem van het donker naar het licht brengt. Tegenwoordig zijn er veel bronnen van informatie, stromingen en variaties van Yoga. Veel bevlogen mensen en teachers die door Yoga zijn geïnspireerd en hun kennis en inspiratie aan anderen willen doorgeven. Uit eigen ervaring weet ik dat het soms lastig is om tussen dit geweldig aanbod van variaties je eigen weg naar de teacher te vinden. Op mijn eigen pad ben ik diverse prachtige mensen en teachers tegen gekomen die mij geïnspireerd hebben en de richting hebben gewezen, de verbinding hebben laten ervaren, mijn eigen innerlijke teacher te laten ontwaken.

Ik heb kunnen inzien dat wij allemaal een innerlijke teacher in ons hebben en dat deze teacher in onze tijden de ware Guru is waar wij opzoek naar zijn. Jouw Guru draag je in je.De bewustwording is een persoonlijk proces. Waar je in dit proces nu staat en waar je naar toe wilt is jouw eigen unieke plek en koers in het leven. Ik vind het heel mooi dat ik jouw innerlijk wezen, jouw innerlijke Guru mag aanraken en dat ik jou mag steunen in jouw transformatieproces.

Boek nu jouw eerste les

Je kunt gemakkelijk deelnemen aan een eerste les. Leer ons kennen.